Батьки зможуть контролювати час дітей в Instagram: компанія представила оновлення

Соціальна мережа Instagram представила низку функцій, спрямованих на підвищення безпеки підлітків під час користування платформою.

Завдяки ним можна буде встановлювати часові обмеження на користування Instagram, йдеться у їхньому пресрелізі.

Нові інструменти мають запустити на початку наступного року. Вони стосуватимуться насамперед можливостей для батьків та опікунів контролювати кількість часу, яку дитина проводить у соцмережах.

Також компанія запускає функцію “Зроби перерву”. Вона сигналізує користувачам вийти із соцмережі, коли вони тривалий час гортають стрічку, наприклад, 10, 20 або 30 хвилин. Поки що ця функція доступна для користувачів у США, Великій Британії, Ірландії, Канаді, Новій Зеландії та Австралії.

Також батьки зможуть отримувати сповіщення, якщо їхні діти поскаржилися на когось з користувачів. Ті зі свого боку зможуть зв’язатися з цими користувачами.

Компанія також заборонятиме відзначати або згадувати підлітків, які не підписані на них.

“Ми почнемо підштовхувати підлітків до різних тем, якщо вони якийсь час затримуються на одній темі”, – кажуть в Instagram.

Компанія також розробляє новий освітній центр для батьків та опікунів, який включатиме додаткові ресурси, такі як посібник з продуктів та поради експертів, які допоможуть їм обговорити використання соціальних мереж зі своїми дітьми.

За матеріалами Hromadske.ua

Фото: Pixabay