ЮНІСЕФ та шеф-кухар Клопотенко проводитимуть кулінарні майстер-класи для дітей

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та ініціатива з покращення культури харчування Cult Food шеф-кухаря Євгена Клопотенка за підтримки Міносвіти розпочали спільний проєкт “Спільно | твоя підтримка поруч”, в межах якого діти зможуть психологічно відновлюватися під час кулінарних майстер-класів.

Професійні кухарі проводитимуть майстер-класи для дітей та батьків разом із кваліфікованими психологами. Спільне приготування здорової їжі допоможе дітям відновити відчуття психологічного комфорту та зменшити рівень тривожності.

В рамках медіа компонента проєкту, діти та їхні батьки отримають поради від команди психологів та нутриціологів як психологічно стабілізувати себе і дитину, як сформувати здорові харчові звички у приготуванні та споживанні їжі, а Євген Клопотенко поділиться порадами, як батькам та дітям через приготування їжі підтримувати один одного.

“Стрес та непродумане харчування погіршують психологічний стан, а під час війни це особливо небезпечно. Психологічна підтримка та здорове харчування, що містить в собі всі необхідні для організму елементи, допомагає зберегти здоров’я та зміцнити націю”, – каже шеф-кухар Євген Клопотенко.

Заходи будуть проводитися у 7 областях України, у яких зосереджена велика кількість переміщених сімей: Закарпатській, Львівській, Рівненській, Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській та Чернівецькій.

Майстер-класи для дітей проходитимуть 2-3 рази на тиждень до кінця листопада. Загалом завдяки проєкту психосоціальну допомогу отримають понад 5 тис. дітей.

За матеріалами: ЮНІСЕФ в Україні

Фото: ЮНІСЕФ в Україні