Понад половину дітей надають перевагу інтернету, а не іграм із друзями

Науковці в США провели дослідження та з’ясували, що понад половини дітей вважають інтернет цікавішим дозвіллям, ніж ігри з друзями. Як кажуть дослідники, це свідчить про необхідність для батьків контролювати контакти дітей з ґаджетами.

Американські експерти опитали понад 8 тисяч 9-річних дітей, які мали доступ до всесвітньої мережі. Опитування показало, що планшети серед популярніші за смартфони або ігрові консолі. 27% дітей зазначили, що їхнім улюбленим дозвіллям є саме інтернет. І тільки 23% надають перевагу іграм з друзями.

У дослідженні взяли участь діти, які використовують інтернет, а також грають у футбол, читають книги і практикують інші види занять. Понад 80% юних респондентів грають в інтернет-ігри. Для дітей це найпопулярніше заняття в режимі онлайн. На другому місці йдуть перегляди відео на YouTube.

Але найсумніше полягає в тому, що 53% дітей володіють безконтрольним доступом до інтернету. Батьки не тільки не стежать за тим, як багато часу їхні діти витрачають на веб-серфінг, але й на те, що саме вони переглядають в мережі. Адже величезний обсяг інформації у всесвітній павутині абсолютно не призначений для дітей такого віку.

За матеріалами: Наша мама

Фото: Pixabay