Українських учнів навчатимуть “Навичкам для успішного життя”: що це за проєкт

Міністерство освіти і науки, Інститут модернізації змісту освіти, Асоціація інноваційної та цифрової освіти спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та провідними українськими дистанційними школами запустили нову освітню ініціативу “Навички для успішного життя”.

Як наголосив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, розпочинається системне навчання для українських учнів 6-11 класів навичок, які необхідні будь-якій людині для того, щоб стати успішною у сучасному світі.

Це фінансова та цифрова грамотність, емоційний інтелект, ефективна комунікація, креативне мислення, лідерство, стресостійкість, гнучкість у прийнятті рішень, а також вміння визначити професію своєї мрії та будувати власну траєкторію подальшого навчання та кар’єри”, – зазначив він.

На першому етап проєкту планується залучити 10 тисяч учнів.

Що це за проєкт

Так, упродовж 8 місяців до липня 2023 року українські учні, які знаходяться як в Україні, так і в 14 країнах світу через війну, зможуть навчатися важливих навичок для життя.

Навчання відбувається дистанційно. Усі уроки у межах цього проєкту проходять процедуру затвердження у відповідних фахівців та отримають гриф МОН.

Координація навчання здійснюватиметься через мережу українських освітніх хабів.

Наразі запускаються 4 потоки навчання тривалістю 2 місяці кожний. Щодня з понеділка по суботу, окрім середи, будуть проводитися по 4 уроки.

Ми дуже уважно підходимо до формування цих уроків, які будуть одночасно корисними та цікавими для учнів. Специфіка полягає в тому, що всі уроки відбуватимуться онлайн, і саме тому ми залучили найкращих фахівців двох провідних дистанційних шкіл України Optima School та “Атмосферна школа”, які мають успішний досвід ефективного навчання у дистанційному форматі для тисячі дітей”, пояснює виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти, координаторка мережі українських освітніх хабів Марія Богуслав.

Вчителі кожної школи будуть викладати по два предмети.

Наша зона відповідальності – профорієнтація та soft skills (м’які навички), які визнали найзатребуванішими навичками ХХІ століття міжнародні експерти Світового форуму в Давосі”, розказала директорка “Атмосферної школи” Тетяна Серебрянська.

Записатися на уроки “Навички для успішного життя” можна тут.

За матерілаами: МОН

Фото: Pixabay