В Україні розробили курс, який допоможе батькам подолати стрес

Щонайменше кожен п’ятий українець матиме негативні наслідки для психічного здоров’я через війну. На жаль, такі попередні висновки озвучують в Міністерстві охорони здоров’я. Батьки є особливо вразливою групою, вони як ніхто знають, що таке постійний стрес зараз бо мають впоратися не лише з його викликами для себе, а й піклуватися про дітей.

Тому в ЮНІСЕФ спільно з Всеукраїнським громадським Центром “Волонтер” розробили курс “Долаємо стреси разом”. Він допоможе батькам краще розуміти себе та свою дитину.

Як впоратися зі стресом, не втрачаючи ресурсів? Як допомогти дитині, що перебуває у стресі? Якими мають бути правила та кордони у родині навіть під час максимально стресових умов? Що таке мова любові та як вона допоможе долати конфлікти? Відповіді на ці питання можна знайти під час проходження курсу.

У кожному з розділів є проміжні тести, що допоможуть вам краще опанувати інформацію.

“Розумію, наскільки важливо вже зараз, не чекаючи закінчення війни, працювати з її впливом на ментальне здоров’я. Національна програма психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, яку активно розробляємо разом з МОЗ та закордонними колегами, допоможе українцям подолати наслідки пережитих травм. Бо здорова у майбутньому нація це те, за що боремося паралельно на медичному фронті”, – прокоментувала ініціативу перша леді Олена Зеленська.

За матеріалами: Telegram Олени Зеленської

Фото: Pixabay