Кожен тато зможе: п’ять простих сніданків, які сподобаються дітям

Нагодувати дитину вранці часто буває завданням не з легких. Але кулінарна експертка Ліза Глінська пропонує декілька рецептів, які сподобаються не лише дітям, але й дорослим. Усі вони цікаві, але в то й же час досить прості.

Сирники в духовці

Сирники – одна з улюблених страв у дітей. Водночас звичайні їх не можна назвати дуже корисними через шкідливий вплив смаженої олії. Але є корисна альтернатива – сирники в духовці.

Інгредієнти:

400 г кисломолочного сиру (5-9%)
50 г яйця
120 мл молока
40 г манної крупи
дрібка солі
30 г цукру або замінника

Приготування:

1. Увімкніть духовку на 180 градусів з конвекцією.
2. Змішайте молоко, манну крупу, цукор і сіль. Доведіть до загустіння на слабкому вогні.
3. Перетріть сир через сито, додайте до нього молочну суміш і перемішайте.
4. Додайте яйце і знову перемішайте.
5. Сформуйте сирники, можна обваляти їх у кокосовій стружці. За бажанням можете її обсмажити в духовці при 170 градусів 5-7 хвилин.
6. Відправте запікатися в духовку на 15 хвилин.

Гарячі бутерброди

Гарячі бутерброди – це класика, яку люблять всі, а оскільки в цьому рецепті є ще і начинка, то вони отримали назву «супербутерброди». Тут пропонують додати філе індички, сир, гриби і зелень. Також можна згадати про овочі: горошок або перець, наприклад.

Інгредієнти:

1 багет (або батон)
3 яйця
кріп
½ шт. червоної цибулі
100 г філе індички (або курки, попередньо звареного або обсмаженого)
сіль
100 мл молока (5 ст. л.)
30 г адигейського сиру
50 г грибів

Приготування:

1. Спершу потрібно приготувати начинку. Для цього дрібно наріжте цибулю та гриби й обсмажте їх до золотистого кольору.
2. Потім дрібно наріжте філе індички, сир і кріп і змішайте все це з грибами та цибулею. Додайте сюди яйця з молоком, перемішайте та доведіть до смаку сіллю і, за бажанням, спеціями.
3. Багет наріжте скибочками завтовшки 1 см і приберіть з них м’якуш.
4. Викладіть скибочки багета на розігріту сковорідку з олією, покладіть всередину багета начинку й обсмажте бутерброди з обох боків по кілька хвилин – до золотистої скоринки.

Оладки на молоці

Оладки – ще одна вічна страва, яку можна приготувати зранку на скору руку. Щоб вони вийшли пухнастими кулінарка пропонує додати в тісто трохи дріжджів.

Інгредієнти:

200 мл молока (0,8 склянки)
5 г цукру (0,5 ч. л.)
ванільний цукор (за бажанням)
2 г сухих дріжджів
150 г борошна (6 ст.л. з гіркою)
20 мл рослинної олії (1 ст. л.)
дрібка солі
олія для смаження

Приготування:

1. Просійте борошно через сито, додайте цукор і сухі дріжджі. Перемішайте, відставте на 10 хвилин.
2. Додайте сіль, тепле молоко та рослинну олію. Перемішайте до однорідності.
3. Накрийте тісто харчовою плівкою або рушником, залиште його підходити в теплому місці без протягів 30-40 хвилин.
4. Розігрійте пательню з олією, викладіть ложкою тісто й обсмажте до золотистої скоринки з обох сторін.
5. Викладіть готові оладки на паперовий рушник. Подавайте оладки теплими з варенням або сметаною.

Омлет-рулет

Класичними омлетами вже нікого не здивуєш. А от омлет у вигляді згорнутого млинчика з солоною начинкою – це вже щось.

Інгредієнти:

6 яєць
15 мл соєвого соусу (1 ст. л.) або сіль (за смаком)
30−40 г червоного перцю
30−40 г жовтого або зеленого перцю
30−40 г кабачка
кріп (або інша зелень за смаком)
10 г рослинного масла (2 ч. л.)
гострий червоний перець чилі (за бажанням)

Приготування:

1. Дрібно наріжте перець, кабачок і кріп.
2. Змішайте яйця з соєвим соусом.
3. Розігрійте пательню, вилийте порцію яєчної маси, щоб вийшов тонкий млинець. Викладіть овочі на половину омлету та загорніть половину з овочами в рулет, а половину залиште незагорненою.
4. Посуньте омлет-рулет на край сковорідки та вилийте ще одну порцію яєчної маси, щоб знову вийшов тонкий млинець.
5. Викладіть овочі на половину омлету та знову загорніть її, продовжуючи згортати рулет.
6. Посуньте рулет на край, продовжуйте випікати омлет і згортати рулет, поки не закінчиться яєчна маса й овочі. Готовий омлет-рулет наріжте шматочками товщиною 1,5 см.

Картопляні млинці

Саме аромат свіжих млинців часто будить будь-яку дитину (і не тільки) вранці та змушує бігти на кухню. Є ще один цікавий рецепт млинців, який урізноманітнює звичайні варіанти їх подачі.

Інгредієнти:

600 г картоплі
500 мл молока (2 склянки об’ємом 250 мл)
4 яйця
200 г борошна (1,25 склянки об’ємом 250 мл)
кріп
сіль за смаком
40 г вершкового масла (або рослинної олії)
50 г вершкового масла для змащування млинців

Приготування:

1. Почистіть картоплю та натріть на дрібній тертці – робіть це поетапно, додаючи натерту картоплю в молоко, щоб картопля не потемніла.
2. Подрібніть кріп і також додайте в молоко
3. Змішайте яйця з розтопленим вершковим маслом.
4. Додайте борошно і перемішайте до однорідної консистенції.
5. Додайте в масу кілька ополоників молока з картоплею. Отриману масу з’єднайте з основною частиною молока та картоплі, перемішайте до однорідності.
6. Посоліть млинцеве тісто і обсмажте млинці з обох сторін на розігрітій сковорідці, змащеній маслом.
7. Готові млинці промажте тонким шаром розтопленого вершкового масла.

Смачного!

За матеріалами: Новое время

Фото: Pixabay